Morgan Heritage už chytají po loňském vítězství na Grammy nové album!


Jamajská rodinná kapela Morgan Heritage je na scéně už od roku 1994, kdy jí založili Peetah, Una, Gramps, Lukes a Mr. Mojo (všichni jsou potomky Denroye Morgana). Specielně v letech 1997-2001 platili bez debat za jednu z nejzajímavějších reggae kapel na scéně, která se uchytila na všech kontinentech a svou muzikou oslovila i hodně lidí mimo reggae. V roce 2008 vydali desku Mission in Progress a pak najednou přišel konec, respektive nadechnutí se… Všichni členové se mezitím věnovali sólovým projektům, z nichž nejvíce vyčnívali Peetah a Gramps. Kapela ale evidentně na scéně chyběla a tak o čtyři roky později na jaře 2012 přišel comeback se singlem The Return, který anocoval návrat, kterému mnoho z nás ani nevěřilo. Jenže Morgan Heritage jsou profíci každým coulem a tak po evropském turné skutečně zalezli do studia a natočili novou společnou desku Here Come the Kings, s kterou vystoupili i v Praze. V roce 2015 pak vyšlo další album Strictly Roots, které zaslouženě vyhrálo Grammy za nejlepší reggae album roku 2015.

Teď v únoru 2017 kapela oznámila skrze první část z mini-dokumentární série videí Journey into Avrakedabra, že už chystá novinku Avrakedabra, která vyjde 19. května 2017 (a kdo si jej předobjedná, dostane jej o pár dnů dříve). Album nabídne jak nové věci, tak i dva již zveřejněné singly Selah a Reggae Night, které sdílíme níže. Všechny songy na desce vznikly až po Strictly Roots a klasický zvuk kapely se prý více potká s moderním pojetím, takže jsme zvědavý, co tím mají autoři na mysli. Můžeme se taky těšit na hosty, jako jsou Stephen a Ziggy Marley, Kabaka Pyramid nebo Dre Island zastupující mladší generaci jamajských muzikantů. Album bude míchat Shannon Sanders, chlapík co má doma Grammy, EMMY i Dove Awards. Zatímco první díl ze zmíněného mini-dokumentu nastínil situaci a navnadil nás na nové album, mezi fans už vznikají dohady, co asi bude následovat. Dohadů už netřeba – druhý díl se objevil online minulý týden a najdete jej o pár řádků níže!

* Adam & Admiral


Diskografie kapely:

Miracles (1994)
Protect Us Jah (1997)
One Calling (1998)
Don’t Haffi Dread (1999)
Live In Europe! (2000)
More Teachings (2001)
Three In One (2003)
Live In Amsterdam! (2003)
Morgan Heritage Family and Friends, Vol. 1 (2004)
Morgan Heritage Family and Friends, Vol. 2 (2005)
Morgan Heritage Family and Friends, Vol. 3 (2005)
Full Circle (2005)
Live – Another Rockaz Moment (2006)
Mission In Progress (2008)
Journey Thus Far – Best of (2009)
Here Come the KIngs (2013), VP
Strictly Roots (2015) Music Album